Lähes koko siipan perhe kestitetty kahvilla sekä mustikka ja vadelmapiirakalla, hyvin upposi. Siipan täti miesystävineen ei päässyt tulemaan, oli juuri kotiutunut viiden viikon lomamatkaltaan ja kotona odotti iloinen sekamelska jonka aiheuttajana kaksi huoletonta nuorta miestä, heidän iloluontoiset juhlijaystävät & tyttökoira jolla juoksuaika... Tädin verenpaine oli oletettavasti korkealla. No täti tulee toisellakertaa.

Esikoinen on aamulla lähdössä Tromsaan asiolleen ja aikoo yöpyä siellä tiistaihin kaverinsa luona. Suunnitelmaan kuului että minä ajan sinne pikkunaperoiden kanssa tiistaina ja tulisimme yhdessä takaisin koko remmi. Siippa pitäisi myös saada samalla kyydillä töihin ja takaisin, vaatii suunnitelmallisuutta. Mukaan tarvitaan sekä vaunut että rattaat joten esikoinen on valjastettu kaksivuotiaaseen mutta se kuullemma sopii hyvin.

Muistan hyvin kun ison kolmikon ollessa vielä aika pieniä kävin erään kurssin johon kuului opintopäiviä jotka suoritettiin kaupungissa. Kuljeskelin iltapäivisin kurssipäivien jälkeen kaupungilla ja olo tuntui todella rikolliselta kulkiessani yksin heilutellen käsiäni täysin vapaasti. Olin koko ajan varma että kohta joku myymäläetsivä tai poliisi ottaa minut kiinni epäilyttävän vapaan liikkumiseni takia. En ollut moneen vuoteen kulkenut missään ilman että käsissäni roikkui joko kauppapusseja, lapsia tai sekäettä. Totuin kyllä jossain vaiheessa että moinen vapaa käsien heiluttelu on ihan normaalia, mutta että se kesti aikansa.

837127.jpg837128.jpg

Päivän luontokuvat