Viime päivät ovat kuluneet pihaprojektia seuraillessa. Itsekkin pääsimme haravan varteen tänä iltana kun konemies oli levitellyt multaa pihalle ja sitä pitää hieman hienosäätää, paikkapaikoin levittää ihan kunnolla. Huomenna siippa aikoi työpäivän jälkeen poiketa paikalliseen Hankkijaan ostamaan nurmikonsiemeniä, kalkkia ja lannoitetta... Huomisiltana päästään jo kylvämään. Nyt kun piha on saanut vähän muotoa on siitä helpompi suunnitella. Etupihasta tuli isompi ja paremman muotoinen kuin olin kuvitellut. Iso savikasa vei niin paljon tilaa ja näkyvyyttä ennen kuin se levitettin. Talon ympärlle räystäiden alle alamme raahaamaan rannasta kiviä.

En laita velä kuva tänään, huomenna voisin ottaa kun on valmiimpi. Takapiha jää vielä toistaiseksi hiekalle. Jos Siippakin saa veronpalautuksensa jo nyt kesäkuussa voi olla että projekti laajenee sinnekkin loppukesänä, mutta jos ei niin saa jäädä ensivuoteen. On nimittän tyyristä hommaa. Siippa on järjestänyt perjantaille vapaapäivän projektia varten mutta lähtee illalla jo taas tunturiin... aargh. En jaksa estellä menkööt, eiköhän se piha edisty siitä huolimatta mutta en voi väittää etteikö harmittaisi yhtään, olen nimittäin kärsmätön.

Suomalainen vanha ystävättäreni joka myös on löytänyt onnensa täältä soitti tänään ja kysyi josko voisin lähteä käymään kanssaan kesäkukkien ostossa. Ja mehän lähdettiin koko poppoo, osittan siksi että Napero on ollut niin superkiinnostunut kaivinkoneesta ja kuorma-autosta että vahtiminen on tuottanut välillä hankaluuksia. Sain myös yhden maanantaina laskuvirheen vuoksi puuttumaan jääneen lobelian mukaani ja ostin muutaman persljan ja sitruunamelissan taimen. Taidan ostaa vielä kaupasta ruohosipuli- ja tilliruukun ja istutan ne johonkin ulos. Muutama lumipalloheisi tulee ainakin muuttamaan meille, ja lopuista en oikein osaa vielä haaveillakkaan, kaikkea ihanaa on niin paljon. Ruohonleikkuriakin uskalsin jo vilkuilla huoltoasemalla käydessäni. Huomaan sirtyneeni johonkin uuteen ryhmään; me puutarhaihmiset...