Olen ollut töistä poissa tänäänkin, kylläkin huonon omantunnon kera. Tättiäinen on ollut niin räkäinen tänäänkin että päiväkotiin vieminen olisi lähennellyt heitteillejättöä. Napero olisi hoidossa pärjännytkin, mutta on ollut kotona ihan seuramiehenä. Iltapäivällä huomasin etten ollut muistanut soittaa koko tarhaan, luultavasti ovat kuitenkin huomanneet että kaksi on joukosta poissa. 

Olen kuitenkin saanut käytettyä "rokulipäivän" kerrankin johonkin todella hyödyllseen, potilas kun ei kuitenkaan ollut niin sairas että olisi vaatinut jatkuvaa sylihoitoa. Olen nimittäin sivonnut vaatehuoneen ja se ei ollutkaan mikään ihan pikku juttu. Projekti käsitti myös meidän makuuhuoneen raivauksen joka toimii myös leluvarastona, homma on itse asiassa hieman kesken ja kunhan saan riipustettua muutaman lauseen aion suorittaa projektin loppuun. Raivaus on edistynyt  hitaanpuoleisesti koska äidin kaksi pientä apulaista ovat purkaneet lähes samaa tahtia kun äiti on saanut kasattua. Mutta kaksi eteen ja yksi taakse, on sillä ennenkin menty eteenpäin.

Vaatehuone tuli hätäisesti siivottua loppuun koskapa Napero väsähti käytyään isänsä kanssa uimassa. Kyläpahasessamme on siis kuntoutuskeskus jossa on uima-allas jossa avoin uimavuoro kaksi kertaa viikossa  kaikelle kansalle. Itse olen alkanut käydä uimassa torstaisin jolloin kunnan työntekijöille on oma ilmainen uimavuoronsa, muuten se noin koko perheen harrastuksena on mielestäni kohtuuttoman kallista. Siippa ja Napero olivat maksaneet tänään 90kr eli reilut kymmenisen euroa yhteensä, en kyllä yhtään tiedä mitä moinen maksaa nykyisin Suomessa, tämä kun ei ole edes kokopitkä allas vaan ilmeisesti vain kai puolet siitä.

Huomenna on suunnitteilla lähteä käymään Neiti Myyn kanssa Tromsassa, meillä on kummallakin kampaamoajat varattuna. Jotta mikään ei olisi vallan mutkatonta on asioihin tullut mutka, niin kuin pakkaa joskus aina tulemaan. Neiti Vauva alkoi nimittäin tässä illalla oksentelemaan aivan valtoimenaan. Ei kuitenkaan vaikuttanut sairaalta vaan pollotteli tyytyväisen oloisena kun lattia, vaatteet ja hänet itsensä oli saatu pestyä muutamaan otteeseen.  Sitten löytyikin luultavasti ja toivottavasti selitys, nimittäin Isoveli huuteli huoneestaan että älä anna sille sitä maitoa koska se on pilaantunutta koska hänelläkin on huono olo. Isoveli ja Vauva ovat nimittäin ainoita jotka juovat täysmaitoa joten kukaan muu ei oksennellut kun ei ollut juonut samasta purkista. Kaadoin loput viemäriin ja haisihan se, nyt haisen enää minä, pitänee mennä suihkuun.