Kevät tulla jolkottelee tännekkin. Toukokuu on ollut kolea ja kevään edistyminen on ollut jäissä. Tänään oli kuitenkin ensimmäinen tosilämmin päivä ja se teki tehtävänsä, koivut ovat ihanasti hiirenkorvalla ja pihlajissa sekä tietysti pajuissa on jo isot lehdet. Kyllä se vaan vaikuttaa, psyykkeeseen siis sää, ihan eri fiilis kuin muina päivinä. Olin illalla töissä mutta aamupäivän ulkona ja tuntui melkein kuin olisi ollut vapaapäivä. Kävin viime viikolla lääkärissä ja olen nyt 50% sairaslomalla, olen oikeastaan ollut nyt vähän enemmän töissä mutta pelkkä tieto jo helpottaa  ettei ole ihan pakko, tällä viikolla en menekkään kuin kahtena päivänä töihin. Olen suunnitellut jo pitkään istuttavani kehä-ja auringonkukan siemenet ja nyt tällä viikolla aion myäs tehdä sen. 544213.jpg

Lehti ei vielä ole näin iso mutta kasvaa kohisten. Anoppi on luvannut antaa kaikki humalansa meille koska on kuullemma kyllästynyt niihin ja haluaa niistä eroon. Olen innoissani koska olen haaveillutkin niistä kiemurtelemassa etupihan kuistin tolpissa ja vanhat juurakot varmasti kasvavat kohtalaisen nopeasti. Vaikka pihaa ei tänä vuonna luultavasti sen kummemmin aletakkaan laittamaan ompahan edes edes jotain vihreyttä luvassa. Puutarhapeukaloani syyhyttäisi mutta ymmärrän että taitaa tältä kesältä jäädä perustamiset, on myös rahakysymys.

Tulimme siihen tulokseen että sijoittaisimme veronpalautus- ja lomarahoja sen verran että saisimme palkattua toisen viimevuotisista timpureistamme tekemään osan puuttuvista ulkohommista. Sitä on senverran paljon että jää vielä hyvänlaisesti itsellekkin mutta auttaisi jos saisi ammattimiehen pariksi viikoksi kaveriksi, ei tuntuisi niin toivottoman loputtomalta suolta. Yläkuistin katto ja lattia olis kovia juttuja saada tehdyksi.

Olemme jo jonkin aikaa myös olleet vaihtamassa autoa johonkin isompaan jossa olisi tilaa koko perheelle mutta mitään kovin aktiivista ei sen suhteen olla tehty. Yksi työkaveri kertoi lähtevänsä miehensä mukaan Belgiaan, mies kuullemma hakee sieltä käytettyjä autoja. Kysyin josko se vois tuoda meillekkin sellaisen sain vastaukseksi että tietenkin voi ja niinpä kyseinen mies soitti vielä saman iltapäivän aikana ja kyseli millaista autoa olimme ajatelleet, mitä väriä ja että haluaisimmeko ehkä nahkaistuimilla ym... sanoin että olemme ihan tavallisen sotkuinen lapsiperhe joten ylimääräisellä luksuksella ei ole niin väliä,kunhan on tilaa. Täytyy sanoa että olin todella hämmästynyt ripeästä toiminnasta, hakeminen sieltä maksaa kullemma kymppitonnin luokkaa mutta koska se käsittääkseni olisi muuten sen verran edullisempaa, kannattaisi se kuitenkin täällähän on nimittäin euroopan kalleimmat kulkupelit. Jos tosiaan värinkin voi vielä valita ja auto tulee kotiportaille asti, maksa mielelläni sen verran jollekkin.

Nyt taitais olla parasta mennä nukkumaan, pitää laittaa vielä kuopukselle vaatteet valmiiksi aamuksi niin päästään ihmisten aikoihin lähtemään, pitänee kuitenkin herätä vähän aikaisemmin aamulla  koskapa en enää jaksa lähteä suihkuun tänä iltana. Nyt kun on enemmän vapaata aion ottaa vähän kuviakin, jospa niitä saisi tännekkin asti laitettua.