Päivä on mennyt sisällä lasten kanssa, Neiti vauva kävi tietysti ulkona päiväunillaan. Napero nukahti illalla ennen seitsemää eli vähän liian aikaisin, riski myöhemmin heräämisestä on suuri. Siippa kävi illalla lenkillä ja minä sen jälkeen. Alastullessa en huomannut puun alla olevaa kirkasta jäätä ja liukastuin todella komeasti, nyt on kuhmu takaraivossa. Lensin suorin vartaloin selälleen ja löin jäähän "vain" pään, vähän aikaa piti istua ja pidellä nuppia, en ole varmaan saanut samanlaista tälliä kuin joskus lapsena. Kun tulin vähän yhdeksän jälkeen takaisin oli Napero herännyt. Ei vaikuttanut kuitenkaan ihan omalta itseltään ja oli hieman lämmin, kuume kipusikin reipasta tahtia melkein neljäänkymmeneen. Saa nähdä mikä on tilanne huomenna. Toivottavasti on ohimenevää lajia, olinhan suunnitellut sinne Ikeaan lätöä. Siippa ei pärjää kotona jos lapset ovat sairaina, pelkää aina pahinta ja hermoilee.

Pikku Myy oli tänään toista kertaa taidepajalla ja tuntuu olevan tyytyväinen järjestelyyn. Isoveli kävi liikuntakerhossa ja on illan pelannut pingistä naapurin pojan kanssa. Huomaan etten oikeastaan kirjoita mitään koskaan koko pojasta mutta se johtuu siitä ettei hänen kanssaan ole yleensä mitään ylimääräistä sählinkiä. Isoveli on kiltti vaikkakin eläväinen kaveri, kavereita riittää ja koulu sujuu. Kaksitoistavuotiaan pojan mielestä on vaikea ymmärtää miksi Pikku Myy on niin ärhäkkä tai Äiti tai Esikoinen tappelevat, olishan helpompi olla sovussa ja rauhassa. Tänään neuvoi äitiään tietokoneen käytössä, eikä ymmärrä etten muista jotain juttua jonka on opettanut jo kertaalleen.

Huomenna olis perhekerho mutta ei taida Naperosta olla sinne lähtijäksi. Meitä ei ole ollut oikeastaan kuin kolme vakituista kävijää joten voisin pyytää kaksi muuta tännekkin, mutta kumpikaan ei ole käynyt ennen tässä talossa ja en jaksa pyytää tänne sotkun keskelle ketään. Se huono puoli on uudessa talossa että kaikki ensimmäistä kertaaa kävijät haluavat asuntoesittelyn ja aina ei ole ihan niin siistiä. Ei niin että koti pitäisi aina olla jossain Avotakka kunnossa mutta lattioilla lojuvia likaisia alushousuja ynnä muuta ei ole niin kovin ylevää esitellä. Nyt taidan käpertyä Neiti Vauvan viereen että jaksaa herätä aamulla eväiden ja aamiaisen laittoon.

1231088.jpg

 Isokäsi ja pikkukäsi.