Kävimme illalla siipan & kahden pienimmän kanssa poimimassa vattuja joita on muuten tosi paljon ja vieläpä isoja. Vauva nukkui vaunuissa ja napero söi vadelmia minkä kerkesi. Paikka on aivan joen rannassa joten siippa kokeili tietyti vähän myös kalaonnea jota viimeaikoina on ollut vähänlaisesti. Vattusaalis oli kolmisen litraa puolessatoista tunnissa joten ei hassummin. Ainakin vadelmakakku ristiäisiin on taattu. Huomasin juuri että jääkaapissa on litra anopin poimimia mustikoita jotka ovat olleet siellä jo muutaman päivän. Pitänee tehdä piirakka, mustikkapiirakka on yksi suurimpia herkkuja joita tiedän. Taidanpa soittaa mummille joka on maanantaina kotiutunut sairaalasta ja kysyä pohjan ohjetta, mummilla on nimittäin lähes 80 vuoden kotirouvaura takanaan ja pallo hallussa sillä saralla.

827749.jpg

Saalis

Tänään on siis siirrytty askel arkea kohti, siippa on ensimmäistä päivää töissä. Saa nähdä mitä tuumii iltapäivällä kun tulee kotiin, vaikka totuus paljastuneekin vasta ensi viikolla kun oppilaat astuvat kehiin. Esikoinen jatkaa opintojaan samassa koulussa jos ei muualle pääse. Linja on kuitenkin eri joten eivät tule toisiansa oletettavasti kohtaamaan kovin paljoa. Sää on suorastaan myrskyinen, sataa ja tuulee oikein kunnolla. Soitin suomeen ystävättärelleni illalla  ja tiedotin vadelmien kypsymisestä mutta sää on niin huono ettei viitsi edes ajatella mitään marjaretkiä.

Pelastin ulkoa pyykit sateen kynsistä jotka odottavat viikkaamista, sen jälkeen keittiön raivaus ja ruoka ja sitten onkin jo vaavin ruoka-aika joka on nyt nukkumassa. Poikkeuksellisesti sisällä vaikka olen aina nukuttanut lapsia ulkona melkeimpä säällä kuin säällä, jopa yli 30c pakkasilla. Mahdolliseksi tämän on tehnyt norjalainen Voksi-makuupussi joka on täyttä villaa. Pitänee esitellä se myöhemmin, on nimittäin huippukeksintö. Olenkin ihmetellyt ettei sitä ole näkynyt suomen markkinoilla. Äitiyspakkauksen makkaria ei voi verrata siihen, on niin paljon ohuempi joten sekään ei mielestäni voi olla syy ettei niitä saa, pitäisiköhän harkita maahantuontia?

827872.jpg

Eilisen saaliin rippeet