Nyt voi sitten jo ilmoittaa että kesä on yltänyt tänne Jyykeänperällekkin. Lehti on jo puussa, jossain hiirenkorvlla, toisaalla taas vähän isompi. Nyt tuntuu että kuulumme muiden maailmankansalaisten kanssa samaan joukkoon kun voi jo alkaa puhumaan kesästä. Viikonloppuna olimme Suomessa kummipoikani ylioppilasjuhlissa. Hienot juhlat vaikka vähän haikeatkin, vastahan sillä oli ristiäiset. Suomen koululaisilla loppuivat koulut mutta täkäläiset koulukkaat "raatavat" vielä Juhannukseen asti. Elokuussa alkaa täällä taas vastaavasti koulu myöhemmin.   

Meidän mikrotasolla maailmassa tapahtuu suuria juuri nyt. Nimittäin perjantaina pihalle tuotu kaivinkone on alkanut aamulla seitsemältä "riehumaan" pihalla/tontilla ja saanut jo paljon aikaan. Huomenna se kaivaa sähköyhtiön juttuja, meidän ja naapuritontin välissä ja siirtelee naapurin isoja kiviä jotka ovat juuri tontin rajalla ja niiden kaivettavien kaapeleiden päällä. 

Piha on tänään saanut jo karkeasti muotonsa ja keskiviikkona ajetaan multaa ja viimeistellään koko hommaa. Piha isoni hurjasti kun suuri talon edessä nököttänyt savikasa on levitetty tulevan nurmikon alle. Kuvia en viitsi laittaa koska koko komeus näyttää hienolta vain niiden silmään joilla on jokin visio tulevasta puutarhasta. Tien reunaan kaivetaan vielä ojat joihin olisi tarkoitus istuttaa jotain pensasaidan tapaista. Tällä hetkellä olo pihalla on hieman kuin olisi tarjottimella, aakeeta on. Itseäni ilahduttava asia kuitenkin on kesäkukat, jotka kävin ostamassa ja istutin tänään. Muutamalta riippapetunialta puuttuu amppeli joten niitä en voinut vielä asentaa.

Huomiseksi on luvattu kaunista ilmaa ja olemmekin "babytreffien" merkeissä päättäneet lähteä vuonon rantaan grillaamaan. Naperonkin sain huijattua sillä varjolla ihanan aikaisin nukkumaan, äitilapsikerho on nimittäin Naperon mielestä huippuhauska. Yritän jotenkin rauhoittaa itseni nukkumavireyteen vaikka se tuntuukin nyt hankalalta. Aurinko nimittäin paistaa ihanasti vastapäisille tuntureille, yötön yö on alkanut.