Uusi uljas elämä on nyt siis alkanut. Olen kutistunut viikon aikana puolitoista kiloa suureksi yllätyksekseni. Olin jo luovuttanut ja päättänyt siirtää uuden elämän aloittamista viikolla mutta jostain syystä se oli alkanut kuin itsestään. Nyt on syynissä herkkujen syönnin rajoittaminen ja liikunnan lisääminen. Kävimmekin sitten reippaalla 4-5 kilometrin vaunulenkillä. Tarkoituksenani on lenkkeillä päiväsaikaan maanantaisin ja torstaisin kun naperolla on tarhapäivänsä ja muulloin harrastaa puolentunnin kuntopolkua iltaisin. Esikoinen on hankkinut kuntopyörän jolla voisi tietysti polkea mutta sisällä hikoileminen ei houkuta niin älyttömästi jos muita vaihtoehtoja on, ehkä joskus talvella kun sää on todella huono tai ei ole mahdollisuutta lenkkeilyyn. Aion kyllä olla aika kovana mahdollisuuteni kanssa, on kumma jos tästä pestistä ei saa puolen tunnin lomaa. Olen tunkenut itseni farkkuihin, suurimpiin kylläkin jotka omistan mutta siis oikeisiin housuihin jotka eivät ole äitiysmallia.

Huomiseksi en ehkä kerkiä laihtua edustuskuntoon vaikka oiva tilaisuus edustamiseen olisikin. Tiedossa on nimittäin kuninkaallisten vieraiden vastaanotto. Kylämme satamaan rantautuu huomenna kuninkaallinen jahti ja itse Håkon ja Mette-Marit saapuvat tervehtimään meitä. Ohjelmaa vierailun tiimoilta olisi vaikka koko päiväksi mutta taidamme tyytyä vain piipahtamaan paikan päällä. Yleisön toivottaisiin hengailevan maastoissa koko visiitin ajan, riippuu hieman säästä kuika viitsitään vastaanottaa. Koululaiset ovat vastaanottokomiteassa tietysti mukana, samoin lastentarhalaiset. Kaksivuotiaalla ei ole huomenna tarhapäivää joten saa olla ihan privaatisti vain mukana, oli kyllä ollut mukana harkoissa tänään.

Eilen ajoimme vauvan ja esikoisen kanssa keikan Suomessa hakemassa keskimmäiset vihdoin ja viimein kotiin. Vaavi jaksoi hyvin koko 500 km:n keikan, kaksi imetys ja vaipanvaihtotaukoa suuntaansa riitti hyvin. Murkku 14v. oli tosiaan antanut serkkunsa parturoida itselleen emokampauksen (ks. emotional). Tyylikäs leikkaus vaikka olinkin hieman skeptinen kun kuulin että hiustaiteilijana oli tosiaan toiminut vuotta nuorempi serkku. Hiukset aivan lyhyet takaa ja sivuilta sekä edestä pitkät. Isoveli kohta 12v. taas sai mukaansa isänsä naapurin pojalta ostaman pienen motskarin. Nyt pitäisi selvittää paikallisen moottorikerhon toimintaa ja hintapolitiikkaa. Oletettavasti ei ihan halpaa puuhaa... Pitää samalla  kysellä käytettyjä kypäriä ja suojuksia, ne voisivat olla etukäteis synttärilahja. Hyvä harrastus se kai on vaikka en alkuunsa ollut kovin innostunut koko ajatuksesta.

Siippa on uuden työpaikkansa uuden materiaalin (oppilaiden) kanssa vuosittaisella yöpymisretkellä jäätiköllä. Talossa on rauha maassa, koululaiset ja napero nukkuvat, vaavi tuhisee tässä rinnalla unen rajamailla ja täyttää maitotankkiaan. Pöydällä vino pino eilen ostettuja sisustus-, puutarha- ja ym. suomalaisia viikkolehtiä. Nautinto on lähes täydellinen jos ei oteta huomioon että tässä uudessa elämässä ei enää syödä herkkuja ja lueta, nyt vaan luetaan. Vaatii asennemuutosta ja luonteenlujuutta, auttaa kun ei edes osta mitään vaarallista kaappeihin. Yhtenä päivänä viikossa voi herkutella, jos ei saisi koskaan voi olla että pitäisi tehdä sitä salaa, itseltäänkin.