Haaparannalta raahatut kirjahyllyt on tässä alkuviikon aikana saatu koottua kasaan. Kirjat jotka ovat viettäneet pahvilaatikkoelämää viimeiset melkein pari vuotta ovat sitten vihdoin päässeet kotiin. Ja nyt tuntuu että kyllä niitä on kaivattukin. Koti on koti vasta kun kaikki omat romppeet on saatu leviteltyä ympäriinsä. Nyt on kodille hienot uudet puitteet mutta mukavina ovat jääneet mieleen jotkut aikaisemmatkin kodit vaikka ovat kooltaan olleet noin neljäsosan tästä vaikka silloin meitä oli kyllä määrällisesti muutama vähemmän. En tiedä miltä mahtaisi tuntua jos jostain syystä menettäisi koko irtaimistonsa, mutta ajatuksena kamalalta. On sitä ilmeisesti kuienkin melkolailla maallisessa omaisuudessaan kiinni, monilla esineillä on muistonsa. 

Talonrakennusprojekti ja sen aikainen ahdas väliaikaisasuminen olivat raskaita ja niinpä sitä monta kertaa ajatteli kuinka sitten kaikki on loistavasti kun talo on valmis, huolet olisivat jääneet siihen ahtaaseen väliaikaisasumukseen. Ihan näin se ei kuitenkaan mennyt. Vajaa vuosi sitten kun muutimme oli talo aika paljon enemmän kesken kuin nyt. Mitään suurta jipii tunnetta ei sitten tullutkaan, saattoipa väsymyskin vaikuttaa asiaan. Monet kyselivät muuton jälkeen että miltä nyt tuntuu mutta itsellenikin yllätykseksi jouduin huomaamaan ettei niin kovin paljon. Kesti aikansa ennen kuin "rakennus" muuttui kodiksi. Nyt jo pikku hiljaa tuntuu kodilta ja tutut tavarat ovat pikku hiljaa löytäneet paikkansa.   

Siipalla alkoivat eilen niinsanotusti proput poksahdella, ei kerinnyt kuitenkaan ihan käämit kärähtää ennen kuin älysi lähteä lenkille. Olipa kuitenkin jo kylvänyt riidan siemenen ja osa pahantuulisuudesta jäi kotiin. Takaisin tultuaan oli Siipan pahantuulisuus oli jäänyt lenkkipolulle, oli tarponut vakio lenkkipolkunsa umpihangessa. Niinpä hän takaisin tullessaan komensi myös minut samalle reitille ja täytyy sanoaetten katunut jälkeenpäin että tuli lähdettyä, sinne jäi sekin kotiin jätetty osuus. Käsivarsissa on tuntunut tänään joko umpihangessa sauvakävely tai sitten sitä ennen tehdyt lumityöt. Lunta kun on tuiskuttanut puolisen metriä tässä alkuviikosta. 

1259895.jpg1259883.jpg

Kuntolaatikko umpihangessa ja kotipolku

1259902.jpg

Hikisen taipaleen jälkeen on home taas ihan sweet