Tuntuu että oravanpyörä pyörii niin hurjaa vauhtia että ei tahdo kyydissä pysyä. Viikonloppu oli ja meni, Siippa oli kavereineen riekonpyynnissä ja olin ajatellut että vietettäisiin oikein rauhallinen ja mukava viikonloppu lasten kanssa. Viikonloppua kyllä vietettiin mutta ei ehkä niin kovin rauhallista. Teini ilmestyi perjantai-iltana kotiin ja kuinka ollakkaan, ei aivan selvin päin. Tilanne on inhottava, esikoisen kanssa koettu jo useampaan otteeseen aikaisemmin mutta joka kerta yhtä hirveän tuntuista. Juttua selviteltiin muiden hyväkkäiden vanhempien kanssa ja ei loppujen lopuksi ehkä niin vakavasta jutusta ollut kysymys. Ihanuus jatkui lauantai aamuna kun huomaan että Esikoinen ei ole ilmestynyt kotiin ollenkaan, valot päällä keittiössä ja ulko-ovi auki. Pikainen soitto ja kyseessä oli vain kaverin luo yöksi jääminen, mutta olin jo kerennyt säikähtää kunnolla. Oli kyllä lähettänyt viestin mutta sen luin vasta jälkeenpäin, sain kyllä heti soittamalla kiinni.

Lauantaina oli uskomaton auringonpaiste ja uskomattoman kirkasta koskapa viikolla oli satanut ensilumen. Sekä lumi että auringonpaiste ovat ja historiaa mutta kävelin pitkän lenkin melko ylhäällä tunturissa ja tuuletin päätä. Esikoinen oli Naperon vahtina ja olipa ottanut mukaansa vielä Vauvankin vaunuissaan vaikka ei oltu siitä edes sovittu, oli riepu luullut että se kuuluu automaattisesti hänen tehtäviinsä... kyllä alkoi omatuno kolkuttamaan.

Isoveljellä oli tänään kaksitoistavuotispäivä jota on juhlistettu oikeastaan vain perinteisellä synttäriaamiaisella, itse juhlat juhlitaan vasta viikonloppuna. Aika kuluu hirvittävää vauhtia, aloin opiskelemaan kun Isoveli oli vajaat kolmevuotias eli muutamaa kuukautta vanhempi kuin Napero nyt, tuntuu käsittämättömältä että siitä on jo niin kauan. Teinillä ja Isoveljellä on syysloma joka tällä kertaa tarkoittaa pidennettyä viikonloppua, perjantai ja maanantai ovat vapaata. Pitää yrittää keksiä jotain, ehkä lähteä käymään vaikka Suomessa viikonloppuna. Naapurin rouva on ilmoittanut minut/meidät tilkkutyökurssille joka on oleva neljänä maanantai-iltana peräkkäin joten jotain sosiaalista elämää on luvasssa.

989446.jpgLauantain pääntuuletusmaisemia