Äh samperi, en tiedä tapahtuuko muille usein niin että juuri kun on saanut raapustettua jotain tänne tapahtuu jotain maagista eli sivu vaihtuu ja koko hengentuote on taivaantuulissa. No nyt tapahtui taas niin, raivostuttavaa. No uusi yritys.

Huonekaluretki on siis kunnialla suoritettu ja olikin hauska reissu. Yhdestätoista matkalaisesta (kuljettajatar mukaanlukien) osa oli lähtenyt reissuun ihan ostostarkoituksella ja osalla taas retken funktio oli puhtaasti viiihteellinen. Jo pelkästään se ettei tarvitse ajaa itse on rentouttava tapa matkustaa. Kirjahyllyjä, mattoja, naulakoita, pyyhkeitä, viherkasveja ja pussikaupalla muuta rekvisiittaa on saatu rahdattua kotiin. Itse kirjahyllyistä joka oli pääartikkeli puuttuvat vielä ovet ja ylähyllyt joita ei tällä hetkellä varastossa ollut. Itse hyllyt odottavat alakerrassa kokoajaansa, ehkä iltapäivällä. Pääsevätpä kirjatkin muuttamaan kotiin anopin kellarista. Televisopöydän aion vielä hankkia mitä pikimmin kunhan Tromsaan pääsen, telkkari on nykyiselllään vanhan tiskipöydän päällä, on se sentään maalattu ja liimapuulevynkin olen siihen joskus hankkinut mutta se saa sitten siirtyä muihin tehtäviin.

Kotirintama oli käsittääkseni pärjännyt kohtalaisen, en siis ole korvaamaton. Mihinkään järjelliseen tuottavaan tekemiseen tattuminen tuntuu kuitenkin ylivoimaisen vastenmieliseltä ajatukselta. Kestäähän tämä äitiysloma vain vuoden ja sen jälkeen tämänkaltaiseen näin pitkäaikaiseen luvalliseen laiskotteluun tuskin tulee enää tilaisuutta ainakaan ennen eläkepäiviä joten omatunto narikkaan, teenhän tärkeää ajatustyötä... Neiti vauva on tavoistaan poiketen vielä hereillä joten voin hyvin kirjoitella heiluttaen toisella jalalla babysitteriä. Hoitelen sitten pika pikaa pakolliset kotityöt niin että näyttää että olen tehnyt sentään jotain. Olen seurannut ajoittain eri areenoilla käytyä kotiäiti/uraäiti keskustelua ja minulla on kummastakin roolista laaja-alainen kokemus.  Kotiäidin pestiäkin voi hoitaa niin monella tavalla mutta väitän että elämä kotona lasten kanssa ollessa on huomattavasti leppoisampaa kuin työ-kauppa-koti ralli on, tehtävien pakollisten kotitöiden määrä kun on kuitenkin sama oli sitä sitten kotona tai töissä.  Tietysti kotona olija voi tehdä enemmän asioita kuin töissäkäyvä jos on ahkeraa lajia, henkinen rasittuminen ja soisaalinen elämä tai sen puute ovat varmasti yksilöllisiä. 

Koska viime aikojen saavutuksena olen saanut muutettua blogini ulkonäköä ratkaisevasti ja joka tarkoittaa että olen joutunut perehtymään erilaisiin atk teknisiin asioihin. Olisi mielenkiintoista oppia lisääkin siltä saralta ja tavoitteena on pikkuhiljaa opetellakkin aina jotain uutta, kuvankäsittely kiinnostaisi eniten tällä hetkellä. Valokuvatorstaikin kiinnostaisi, kasotaan koska saan laajennettua toimintaa sinne asti. Tällä viikolla aiheena taisi olla huumori, pitää alkaa tarkkailemaan ympäristöään...

1244826.jpg

Tilkkutäkkiä ja paljasjalkainen biljardööri