En tiedä mistä tämä kirjoitusinto nyt johtuu ja kauanko kestää mutta kun koko muu remmi on jo nukkumassa niin tuntuu että täytyy käyttää jotenkin hyväksi tämä ihanan rauhallinen hetki. Voisin tietysti itsekkin kömpiä peiton alle ja kohta sen teenkin mutta tämä yksinäinen iltahetki on niin nautinnollinen että en usein malta ihan heti. Napero nukkui iltapäivällä viidestä kuuteen ja nukkumaanmeno venyi sitten turhan myöhäiseen, nyt siis kuitenkin on unten mailla. Aamulla se tietysti on taas väsynyt mutta aion olla kovana ja herättää päiväkotiin, pitäisi nimittäin saada jotain tehdyksikin huomenna. Siitä on tullut viime viikkojen aikana extreemaikaansaapa.

Dementian kaltainen tila johon olen jo joskus kauan sitten vajonnut muistutti taas tänään olemassaolostaan. Vähän yli yhdentoista soitti iloinen terveydenhoitajaopiskelija ja kysyi olimmekohan mahdollisesti unohtaneet (taas) lääkärin neuvola-ajan, mutta ei kuullemma hätää voisimme tulla vähän myöhemminkin. Sinänsä harmittoman kuuloinen erehdys mutta kun niin sattui käymään viimeksikin ja ompa tainnut käydä joskus aikaisemminkin. Vihdoin paikalle purjehtiessamme kaikki paikalla olevat naiset eli terkkari, opiskelija ja lääkäri vakuuttivat ettei myöhästyminen haitannut mitään. Mutta minuapa alkaa kyllä haittaamaan, pää on tätä nykyä kuin pärekori ja siitähän kärsii koko ruumis. Ajattelin että sen sijaan että terveydenhoitaja joka on tietoinen että tätä sattuu minulle harva se kerta olisikin voinut kysyä että onko kaikki aivan ok sen sijaan että hokee ettei se tosiaankaan mitään haittaa. Täällä puhutaan käsitteestä nimeltä ammetåka eli imetyssumu joka kyllä ainakin hyvin kuvaa olotilaani. Tähän käsitykseen kyllä kuuluu uskomus että se jossain vaiheessa helpottaa mutta omalla kohdallani en kyllä usko siihen olen nimittäin kärsinyt siitä koko elämäni.

Esikoinenkin tulee jo huomenna kotiin mutta pitää hakea illalla linja-autolta melkein viidenkymmenen kilometrin päästä koska ei kerkeä tänne tulevaan autoon, perjantai on syyslomapäivä. Siipalla on myös vapaapäivä perjantaina joka on tietysti ristiäisjärjestelyiden kannalta hyvä juttu. Nyt olisi ehkä viisasta siirtyä peiton alle, ajatus on ainakin houkutteleva ehtii nukkua muutaman tunnin ennen kuin vaavi vaatii taas tankkausta.