Kirjoittelu on viime aikoina jäänyt vaikka joskus mielessä käynytkin. Tällä hetkellä elämään kuuluu kotoistenjouluvalmisteluiden lisäksi kouluvalmisteluita. Koulun/kylän kuusijuhlat ovat huomenna vaikka koulu ei ihan vilä lopukkaan. Olen ollut tänään iloisesti talkoissa kolme tuntia ja sama ravi jatkuu huomenna huipentuen koulun joulujuhliin jatkuen sen jälkeen kylän kuusijuhlana, kuullostaa sekavalta ja niin myös onkin. Kuulun tänä(kin) vuonna järjestelytoimikuntaan koska perheessä on seitsemäsluokkalainen, tokaluokkalaisten vanhemmat ovat myös remmissä.Suomalaisittainkin perinteisen koulun joulujuhlan jälkeen kinkerit jatkuvat kylätoimikunnan kuusijuhlana kahvin ja pullanmyynteineen. Huomenna pitäisi sitä ennen loihtia 50 muffinssia, saa nähdä miten käy. Olen leiponut viimeksi muffinsseja ehkä kouluaikoina, Kodin Kuvalehdestä löysin ohjeen joten nyt vaan toivotaan että se on käypä. Koko joulujuhliminen kuullostaa muuten mukavalta mutta onhan siinäkin tietysti se mutta. Tähän aikaan vuodesta olisi muutakin hommaa varmasti itse kullakin kuin muffinssien näpertely. Tiedän että montaa muutakin koko homma ärsyttää, siirtolaisena en voi kuitenkaan aina sanoa mitä mieltä satun olemaan paikallisista traditioista. Yhtään juhlallisuutta ei nimittäin sivuuteta ilman sairalloista leipomista. Vanhemmat (äidit) joiden lapset sattuvat olemaan vielä musiikkikoulussa, jalkapalloseurassa ja taidekoulussa peruskoulun lisäksi, leipovat tietysti nelinkertaisen määrän kaikkea. Tupperware kakunkuljetushärveleillä on käyttöä. Oli lähellä etten sanonut pahimmalle hemuliäidille että Suomessa opettajat järjestävät tällaiset karnevaalit, hän kun sattuu olemaan viellä opettajakin.

Itsenäisyyspäivän viettimme Rovaniemellä ystävättäreni luona. Olimme liikenteessä tyttökokoonpanolla ja täytyy sanoa että vaikka reissaaminen on rasittavaa niin kyllä kannattaa. Maattiin olohuoneen lattialla ja katsottiin linnanjuhlia, juostiin jouluostoksilla ja käytiinpä ravintolassakin, siis äidit. Ja hauskaa oli, rahat kyllä meni mutta eipä mennyt ensimmäistä kertaa näin joulun alla, eikä varmaan viimeistäkään.

Kotirintamalla jouluvalmistelut käynnissä ja kai aika hyvällä mallilla, saa nähdä miten loppupeleissä käy. Lanttulaatikot paistoin tänään ja susia tuli, maku on kamala. Täytyy miettiä miten tilanne korjataan, joko paistetaan uudet tai sitten ostetaan. Muuten valtakunnassa kaikki hyvin.